8 x zo krijg je een schone huid

8 x zo krijg je een schone huid

Een goede verzorging van de huid begint met reinigen. Het is misschien zelfs wel het belangrijkste onderdeel van je beautyritueel. Waarom eigenlijk? En wat kun je het beste doen en laten? Acht handige tips voor een mooie en schone huid.

1. Ga voor mild, altijd
Het is een misverstand dat je hard moet boenen of een sterk schuimend product moet gebruiken, om je huid goed schoon te krijgen. Door agressief te reinigen, verstoor je het ‘harnas’ van je huid. Wees dus ook voorzichtig met skinrollers, borstels en scrubs. Bij verkeerd gebruik maak je de barrièrefunctie van je huid stuk. Zo  kunnen bacteriën meer invloed krijgen, en kunnen puistjes en andere onzuiverheden ontstaan of verergeren.

2. Melk of schuim?
Kies altijd een cleanser die past bij je huidtype. Heb je een droge huid? Dan past een melkachtige reiniger beter. Een vettere huid kan wat meer ‘hebben’ zoals een (heel) licht schuimend product.

3. Ga voor water, niet voor watjes
Gebruik een cleanser die je met water afspoelt. Door alleen de huid te reinigen met behulp van een watje, is de kans groot dat restjes van een reiniger – en daarmee talg en vuil – achterblijven op je huid. Uiteindelijk kan dit voor problemen zorgen, zoals verstopte poriën.

4. Maak je huid vochtig vóór het reinigen
Door je huid eerst een beetje vochtig te maken, masseer je een reiniger makkelijk in de huid. Je hoeft dan ook minder hard te wrijven om je huid goed schoon te krijgen.

08fce098c55d89ef84d3440b8090008f

5. Niet te heet, liever ook niet te koud
Gebruik altijd lauwwarm water om je gezicht mee af te spoelen; dit is rustiger voor je huid dan koud of warm water. Te warm water kan de huid bijvoorbeeld sterk uitdrogen.

6. Deppen, niet wrijven
Dep je huid na het reinigen droog. Het is echt niet nodig om (hard) te wrijven. Vergeet je trouwens niet regelmatig een schone handdoek op te hangen? Zelfs al na eenmalig gebruik blijven veel bacteriën achter in de handdoek, die je de volgende keer weer gewoon op je gezicht ‘smeert

7. Bewaar actieve stoffen voor je moisturizer
Aan een cleanser hoeven geen actieve stoffen zoals antioxidanten toegevoegd te worden. Deze ingrediënten worden namelijk toch direct weer van de huid afgespoeld. Zonde van het geld dus. Je kunt beter zorgen dat je moisturizer hoge concentraties werkzame stoffen bevat.

8. ’s Avonds moet, ’s ochtends mag (ook)
Je reinigt je huid over het algemeen in de ochtend en avond. Maar heb je een erg droge of gevoelige huid, dan is een keer per dag reinigen voldoende. Ga in ieder geval nooit slapen zonder je gezicht schoon te maken. Je kunt ook een beetje plantaardige olie door je cleanser doen. Olie lost bacteriën en vuil op zonder je huid uit te drogen.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: De meeste huidproblemen veroorzaken we zelf.

 

Shop