7 fouten die je maakt met insmeren

7 fouten die je maakt met insmeren

De remedie tegen alle vervellingen en slapeloze nachten van de pijn: zonnebrandcrème. En hoe moeilijk kan insmeren nou eigenlijk zijn? Daar kun je weinig fout aan doen, toch? Toch maken we allemaal dezelfde fouten als het aankomt op het aanbrengen van sunblock.

1. Je gebruikt te weinig
Twee spraytjes op je benen is helaas echt niet genoeg. Als je dan ook nog eens een doorzichtige zonnebrandcrème gebruikt, is het moeilijk om te zien welke plekken je al gehad hebt. Ook kan een te dun laagje zorgen voor te weinig bescherming. Handig om te weten: een vol shotglas is nodig om je hele lijf – inclusief gezicht – te bedekken.

 ben stiller GIF

2. Niet onder je kleren
Je zou denken dat dat shirtje je wel beschermt tegen de zon. Maar zelfs door je kleding heen, kan de straling je huid nog vinden. Loop je de hele dag in de zon? Smeer je dan ook in ónder je kleding.

3. Maar één keer
Je smeert je een keer in, en doet dit misschien nog eens een keer als je bent wezen zwemmen. Maar eigenlijk moet je elke twee uur een nieuwe laag aanbrengen. We know the struggle. 

4. Je vergeet plekken
Een redactielid van The Modelhouse heeft dit afgelopen weekend mogen ondervinden. Want ja, óók je voeten moeten worden ingesmeerd. Maar mocht je kort haar hebben, of het in een staart doen, vergeet dan ook niet achter je oren te smeren. En wat dacht je van die randjes van je bikini? Juist, zat plekken die we overslaan. Goed opletten dus!

 sun skin sunscreen sunburn GIF

Lees ook: 9 tekenen dat je nooit meer zonder je bff kan

Shop