6 no-go’s in je beautyroutine

6 no-go’s in je beautyroutine

Ga je weleens slapen zonder te reinigen? Deze en nog 5 gewoonten in je beautyroutine kun je beter afleren als je je huid mooi wilt houden.

No-go 1: Naar bed met je make-up nog op
Haal altijd je mascara en foundation van je gezicht, ook als je moe bent. Achtergebleven restjes make-up kunnen je poriën verstoppen waardoor bijvoorbeeld puistjes meer kans krijgen. Ook kan niet goed verwijderde cosmetica voor huid- of oogirritatie zorgen.

5c96978d8fd09cf746e0b8bace1e265f

No-go 2: Slapen zonder te reinigen
Het verwijderen van je (oog)make-up is nog niet hetzelfde is als het reinigen van je huid. Zonder dat je het merkt of ziet, verzamel je gedurende dag heel wat viezigheid op je gezicht. Wist je bijvoorbeeld dat minuscule deeltjes uit de lucht de huid op termijn ook schade kunnen bezorgen en sneller oud maken? Ga kortom niet slapen zonder je gezicht te reinigen.

No-go 3: Iets te lang dezelfde handdoek gebruiken
Het is verstandig regelmatig je handdoek te vervangen. Zelfs na eenmalig gebruik blijven namelijk al veel bacteriën achter op de stof, die je de volgende keer weer gewoon op je gezicht ‘smeert’.

No-go 4: Scrubben, boenen en uitknijpen van puistjes
Puistjes of een glimmend gezicht? Ga niet overmatig reinigen met borstels, sponshandschoenen of grove scrubs. Deze producten kunnen de huidbarrière juist beschadigen waardoor je alleen maar vatbaarder wordt voor vuil en andere deeltjes.

354838bdf3e7dc6f2124bcdc1d9b54f1

No-go 5: Sponsjes en kwasten ‘vergeten’ schoon te maken
Niet alleen je gezicht, ook sponsjes, penselen en kwasten waarmee je je make-up aanbrengt moet je regelmatig schoonmaken. Want je wilt echt niet weten wat zich in de haren en vezels van dit soort producten verzamelt…

No-go 6: Zonder opfrissen de slaapkamer (of sportschool) uitrennen
Ook in de ochtend is het belangrijk je huid schoon te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je ook in de nacht talg aanmaakt (en vuil verzamelt)? En vergeet ook zeker je cleanser niet te gebruiken als je een ‘rondje gezweet’ hebt. Zo geef je puistjes geen kans.

 

 

Shop