5 mascara-fouten die je gemakkelijk maakt

5 mascara-fouten die je gemakkelijk maakt

Of je nou je foundation vergeten bent of even geen zin hebt in het doen van je wenkbrauwen: mascara is een absolute must. Want met dit wonderbaarlijke goedje zie je er in één klap een stuk minder moe uit. Maar hoe vaak dit product ook gebruikt wordt, het gaat nogal eens verkeerd. Deze zes fouten maken we snel wanneer het aankomt op mascara.

 1. Je beweegt de kwast teveel op en neer
  Deze fout heb je misschien wel eens eerder voorbij zien komen. Doordat je hardnekkig met de mascaraborstel op en neer beweegt, ‘pomp’ je als het ware lucht in de tube. Hierdoor droogt de mascara sneller uit. Je kunt daarom beter met je kwastje draaien in de tube.
 1. Er zit teveel pigment aan je kwast
  Als er iets is wat we niet op onze wimpers willen, zijn het wel klontjes. Pigment is hier de grootste oorzaak van. Nadat je met je kwast hebt rondgedraaid, haal hem dan langs de bovenzijde om de grootste klontjes eraf te vegen.
 1. Je doet alleen de onderkant van je wimpers
  Vooral wanneer je hele lichte wimpers hebt, is het belangrijk om zowel de onderkant als de bovenkant van je wimpers te bedekken met mascara. Dat maakt een enorm verschil!

6 mascara-fouten

 1. Je gaat te snel
  In de ochtend snel een laagje mascara aanbrengen doen we allemaal wel eens. Helaas maakt dit het resultaat een stuk minder mooi. Neem dus nét iets langer de tijd (al is het maar 10 seconden). Het is dan vooral handig om je kwast iets langer aan de wortel van je wimpers te houden.
 1. Je gebruikt oude mascara
  Zodra er zwarte spikkels op je wangen en onder je ogen komen te zitten (we herkennen het allemaal), is het toch écht tijd voor een nieuwe mascara. Meestal gaat je mascara ongeveer drie tot zes maanden mee. Een nieuwe mascara betekent minder spikkels en minder klontjes. Win-win!

 

Lees ook: Zó kom je van je puistjes op je rug af

 

Shop