8 lifehacks om je haar dikker te laten lijken

8 lifehacks om je haar dikker te laten lijken

Sluik haar, het blijft een struggle voor mensen met een dunnere bos. Hoe krijg je nou volume als je haren zo dun zijn? Wij hebben 8 lifehacks voor je op een rij gezet.

1. Neem laagjes
Hoe meer laagjes, hoe meer volume. Een ideale manier om wat meer pit in je haar te brengen. Bovendien zorgt lang haar ervoor dat de boel nog meer gaat hangen, vanwege het gewicht.

ea53feb48a7d2446f396b1a9b467bca0

2. Doe conditioner in je punten
Wanneer je conditioner op de traditionele manier aanbrengt (vanaf je hoofdhuid), wordt je haar extra zwaar. Breng het dus aan in de punten. Deze hebben meer verzorging nodig en hierdoor gaat je haar niet hangen.

3. Gebruik poeder
Met speciale poeders kun je je haar een stuk meer leven in blazen. Breng het aan op je haarwortels en kneed zo je haar met een stuk meer volume.

4. Gebruik geen stijltang
Een ronde borstel een een föhn doet wonderen. Meer slag, meer volume, voilá!

5. Vlecht je haar
Door je haar in een losse vlecht te weven, creëer je een stuk meer volume. Een beetje texture spray erop en het lijkt alsof je een enorme bos haar hebt.

6. Wissel van scheiding
Door je scheiding de andere kant op te doen, staat je haar vaak wat boller overeind. Een vollere bos is zo geboren.

7. Experimenteer met mousse
Voor meer slag een vollere bos haar is het verstandig om te kijken welke mousse voor jouw haar het beste werkt. Gebruik het liefst een mousse die niet te hard wordt, anders krijg je alsnog slierterig haar.

8. Krul je haar
Deze tip is misschien wat meer voor de hand liggend. Maar dunne haren hebben liever een krul- dan een stijltang. Gebruik dit overigens niet te vaak, de hitte van de tang kan ervoor zorgen dat je haar nog dunner wordt.

bb961864ed8a8aad2c20dc9af9aa0fbc

Lees ook: 6 x wel en niet met mascara

Shop