6 dingen waarvan je niet weet dat ze je haar verpesten

6 dingen waarvan je niet weet dat ze je haar verpesten

Lange, glanzende, volle lokken. Je hebt van die mensen met een jaloersmakende bos haar. Zo’n coupe zouden we allemaal wel willen, toch? Maar hoe hard we ook wensen, de haren groeien niet harder uit ons hoofd. En omdat voorkomen beter is dan genezen, is het verstandig om te kijken naar de oorzaken van broos, droog en dun haar. Met de volgende handelingen maken we onbewust ons haar stuk.

1. Je gebruikt de verkeerde borstel
Een borstel is een borstel, zou je denken. Maar niets is minder waar. Zorg ervoor dat je borstel niet te oud is en dat de punten nog goed beschermd zijn. Heb je fragiel haar? Zorg er dan voor dat de punten van de borstel niet te dicht bij elkaar staan.

2. Je wast het teveel
Hoe schoner hoe beter gaat wat je haar betreft niet helemaal op. Als je je haar te vaak wast, gaat het gemakkelijker stuk. Het is verstandig om het een beetje af te bouwen, om uiteindelijk 3 of 4 keer per week je haar te wassen.

7e412c2debbf2829c0576a9d5527acbe

3. Je droogt je haar met een gewone handdoek 
Een handdoek is vaak droog en stug: niet ideaal om je kwetsbare natte haar mee af te drogen dus. Je kunt hier voor in de plaats een microfiber handdoekje kopen, maar je kunt het ook gewoon met een katoenen t-shirt doen!

4. Je beschermt het niet tegen de zon
Zoals je huid kwetsbaar is voor brandende zon, is je haar dat net zo goed. Zorg er dus voor dat je ook zonnebrand voor je haar koopt als je naar een warm land gaat.

5. Je föhnt zonder opzetstukken
Als je je haar föhnt zonder opzetstuk, komt de hitte direct op je haar terecht. Dit zorgt voor een snelle beschadiging. Met een opzetstuk zorg je voor genoeg bescherming tegen de hitte.

593a95b131b40afd208c959a42f8f8c8

Lees ook: Tip: yoga helpt tegen menstruatieklachten

Shop