5 tips voor witte tanden

5 tips voor witte tanden

We laten ze het liefst niet staan: de grote mok koffie op een maandagmorgen, of het rode glas wijn op een gezellige zaterdagavond.
Helaas zijn dit wel twee van de vele boosdoeners die het gele laagje op je tanden veroorzaken.

Wanneer jouw bankrekening het niet toe laat om je tanden te laten bleken – we feel you –, ren dan meteen naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor de volgende handige keukenmiddelen:

 1. Sinaasappelschil
  Je flosdraad ben je allang vergeten na het schrapen van een sinaasappelschil langs je tanden. De schil zorgt ervoor dat alle restjes tussen je tanden als sneeuw voor de zon verdwijnen.
 1. Kurkuma
  What you see is what you get. Is het je ooit opgevallen dat alle Indiase studenten een hagelwit gebit hebben? Zij delen allemaal één geheim op hun tandenborstel: knalgele kruiden, waardoor tandplak geen enkele rol meer speelt.

5 tips voor witte tanden

 1. Baksoda
  Meng een keer in de week een (klein) beetje baksoda door je tandpasta en je zult binnen no-time verschil zien. Wees wel zuinig! Teveel bakzout kan ook zorgen voor beschadiging van het tandglazuur.
 1. Kokosolie
  Een minuut lang kokosolie tussen je tanden doorspoelen, misschien heb je het wel eens eerder gehoord. Dit werkt niet alleen voor wittere tanden, maar doodt ook alle bacteriën in je mond. Dit laatste voorkomt ontstoken tandvlees.
 1. Appel
  De makkelijkste manier om je gebit te cleansen tijdens werktijd is het eten van een appel. Het zuur in dit stuk fruit zorgt ervoor dat je pareltjes in één oogopslag schoner lijken.

Nog een laatste tip voor een éxtra lange duur van je Prodent-glimlach: een calciumrijke lunch in je handtas. Dit zorgt ervoor dat je tandglazuur sneller herstelt en je dus de hele dag kunt blijven lachen!

lees ook: 10 tips voor een kickass start van je carrière in de mode

Shop