5 tips voor foundation op een onrustige huid

5 tips voor foundation op een onrustige huid

Juist meiden met een gevoelige, onrustige huid gebruiken graag make-up. Bijvoorbeeld om rode vlekjes, bultjes of puistjes te camoufleren. Is dat een goed idee? 5 tips.  

#1 Niet te zwaar
Heb je last van een onrustige of onzuivere huid, smeer dan in ieder geval niet teveel make-up op. Vermijd ook zware producten met een al te vette, dekkende textuur. Deze zullen je poriën makkelijker verstoppen.

#2 Goed reinigen
Zware of lichte make-up; het is superbelangrijk om in de avond alles goed te verwijderen. Gebruik een milde Cleanser voor je gevoelige huid.

3f3fa838f74a2f7d892e938d6f43aed0

#3 Geen irriterende stoffen
Make-upproducten met een hoge concentratie alcohol zijn geen goed idee als je een onrustige huid hebt. Ook ingrediënten als pepermunt, citrusvruchten of geurstoffen zijn een no go. Kies het liefst voor producten met zachte, kalmerende en verzorgende ingrediënten die meteen wat doén voor je huid, zoals allantoïne of shea butter.

#4 Houd het schoon
Bij een gevoelige, onrustige huid is het éxtra belangrijk ‘schoon’ te werken. Pompjes zijn daarom beter dan potjes. En vergeet niet om ook regelmatig je kwastjes of sponsjes te reinigen. Verder is het belangrijk om de houdbaarheid van je product in de gaten te houden. Dit staat aangegeven met een symbooltje van een open potje. Gebruik Foundation liever niet langer dan een jaar.

#5 Look and feel (good)
Een slechte huid kan een slecht gevoel geven. En je slecht voelen komt je huidconditie meestal niet ten goede. Dat weten we van onderzoeken bij mensen met acne. Gelukkig geldt ook het omgekeerde. Een goed zelfbeeld kan ervoor zorgen dat je letterlijk beter in je velletje zit. Daarom kan het gebruik van make-up uiteindelijk ook zorgen voor een verbetering van huidklachten!

3c6d9829eb485b947617096b622bd3f4

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: De meeste huidproblemen veroorzaken we zelf.

Shop