5 redenen om nu al te smeren tegen rimpels

5 redenen om nu al te smeren tegen rimpels

Je hoeft geen veertig of misschien pas vijftig te zijn om te beginnen met goede skincare.  Vijf redenen om nu al te smeren tegen rimpels.

 1. Omdat voorkomen beter is dan genezenMaar liefst negentig procent van de tekenen van huidveroudering wordt veroorzaakt  door  zonnestralen. Rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken…  Zodra deze spelbrekers zich laten zien, willen we álles wel smeren. Maar voorkomen is natuurlijk beter (en makkelijker) dan genezen. Hoe? Door je huid van jongs af aan iedere dag te beschermen tegen de zon.
 1. Want jong geleerd, is…
  Ouder worden kun je niet tegenhouden. Maar je kunt best veel doen (én laten) om ‘mooi’ oud te worden. Wist je dat je huid sneller oud wordt van irriterende stoffen? Kies daarom vanaf het moment dat je met cosmetica begint, voor goede, milde producten. Dat geldt voor zowel je huidverzorging als voor de eerste make-upproducten die je gaat proberen.

  1ae62acf2bced9c324c5e4789e32c2af

 2. Om een vermoeide, doffe huid te voorkomen
  Regelmatig exfoliëren is vanaf een jaar of dertig geen overbodige luxe. Dan krijgt je huid namelijk moeite met het kwijtraken van dode huidcellen. Kies voor een goede exfoliant op basis van salicylzuur of glycolzuur. Dan werk je ook meteen aan je vochthuishouding en huidbarrière, en voorkom je bovendien dat poriën verstoppen en oprekken.
 1. Voor het behoud van een goede huidstructuur
  De afbraak van collageen begint vroeger dan je denkt. Al met een jaar of vijfentwintig, dertig zet het ‘aftakelingsproces’ langzaam in. Gelukkig zijn er stoffen zoals bepaalde vormen van vitamine A  die dit tegengaan, en helpen de structuur van de huid mooi en stevig te houden. Je vindt deze ingrediënten vaak in serums ‘voor de rijpe huid’.

  Processed with VSCO with g3 preset

 1. Om je huid extra goed te beschermen
  Er zijn meer ingrediënten die je vooral in crèmes voor de rijpere huid vindt, maar die juist ook voor de jonge huid al van grote waarde zijn. Antioxidanten als vitamine C en E bijvoorbeeld hebben een bewezen werking bij het verminderen van rimpeltjes en pigmentvlekken. Maar wist je dat deze stoffen de huid ook extra bescherming bieden tegen de schade van de zon. Mooi meegenomen, toch?

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: De meeste huidproblemen veroorzaken we zelf.

Shop