5 lifehacks voor je krullende haarbos

5 lifehacks voor je krullende haarbos

Een bos met krullen, voor de één is het een zegen, voor de ander een vloek. Vaak  zit je haar óf precies goed, óf het is een enorme ramp. There’s no inbetween. Maar voor alle gekrulde dames onder ons, hieronder een lijstje met de beste lifehacks!

1. Breng conditioner goed aan
Het is misschien snel en makkelijk om een dot conditioner door je haar te smeren, maar het is verstandiger om dit iets preciezer te doen. Na het douchen kun je conditioner goed gebruiken als leave in, voor minder pluizen. Pak de lokken apart vast en knijp de conditioner hier stevig in.

2. Breng je krullen in shape
Krullen hebben nogal eens de neiging om hun eigen (hoekige) vormen aan te nemen. Het is daarom handig om na het douchen deze eigenwijze plukken om je vingers te wikkelen en even vast te houden, zo hebben ze iets minder hun eigen wil.

4f640b7db46650c0484d9804a8ac6e37

3. Gebruik kantoenen handdoeken
Krullen gaan hun eigen leven leiden als ze aan alle kanten zijn afgebroken. Krullen hebben vaak iets meer zorg nodig. Gebruik bijvoorbeeld een katoenen handdoek in plaats van een harde gewone handdoek.

4. Slaap met een losse knot
Op krullen slapen is nooit een goed idee, toch? Want de volgende ochtend wordt je vaak wakker met een halve bos krullen en een halve bos platgedrukte, stijle plukken. Doe daarom een losse knot in, zodat je de volgende dag gewoon even kunt schudden en je krullen weer terug hebt! Maak hierbij geen gebruik van een elastiekje, maar het liefst schuifjes.

5. Verzorg je punten goed
Als je punten droog zijn, lijken je krullen vaak ook droog en pluizig. De onderkant is belangrijk voor een gezonde look van je hele haar.

e0dc45a10e1e3d9f62e9528b1b10e8bb

Lees ook: op deze vrouwen worden mannen sneller verliefd

Shop