4 x zo krijg je een frisse huid in de zomer

4 x zo krijg je een frisse huid in de zomer

Reinigen is jouw eerste stap naar een mooie, stralende huid. Maar in de zomer en op reis is het extra belangrijk je gezicht schoon te maken.  4 x hoe(zo)?!

1. Vuil en andere deeltjes
Uitlaatgassen, straatvuil, fijnstof, bacteriën… Onderweg verzamel je heel wat narigheid op je huid. Vooral in grote, drukke en warme steden. Wist je dat dit soort vervuiling de huid op termijn ook schade kan bezorgen? Je huid wordt er sneller oud van bijvoorbeeld.  De beste bescherming tegen invloeden van buitenaf is zorgen dat je huid in topconditie blijft. Dat doe je door te kiezen voor cosmetica met alleen maar milde ingrediënten die je huidbarrière intact laten én versterken. Reinigen speelt hierbij een sleutelrol. Ontdoe je huid van alle opgehoopte viezigheid, maar doe dit zo mild mogelijk. Vermijd irriterende of agressieve stoffen; die maken je huid juist stuk waardoor je alleen maar vatbaarder wordt voor vuil en andere deeltjes.

e105fe8e54effa57e52aa3839f548051

2. Transpiratie
Door zomerse temperaturen en extra activiteiten zal je op reis misschien vaker transpireren dan anders. Van wat zweet krijg je geen puistjes, wél kunnen puistjes of acneklachten verergeren door transpireren. Dat kan dan te maken hebben met het niet goed reinigen van de huid. Hoewel zweet ook belangrijke stoffen bevat voor je huid, moet je het niet te lang  laten zitten. Vergeet dus ook op vakantie vooral niet te reinigen.

3. Restjes zonnebrandcrème
Ook zonnebrandproducten kunnen soms voor onrust zorgen op de huid. Producten die water resistant zijn, geven wat vaker problemen doordat ze een laagje over je huid leggen. De gehele dag goed gesmeerd? Dan is het in de avond ook belangrijk dat je goed reinigt. Omdat zonnefilters vaak wat plakkerig zijn en daardoor lastiger te verwijderen, bestaat misschien de neiging wat meer te gaan boenen, schrobben of borstelen. Niet doen. Gebruik gewoon lauwwarm water en een afspoelbare, milde cleanser.

f73b9d353f224bb4280d8e09f7dd4e3b

4. Niet scrubben, wél exfoliëren
Juist in het buitenland zijn we geneigd allerlei scrubjes en sponzen uit te proberen op de huid. Wees daar voorzichtig mee, vooral in het gezicht. Het is goed om dode huidcellen te verwijderen, maar kies liever voor een exfoliant op basis van een (fruit)zuur. Dit product zorgt ervoor dat je dode huidcellen gemakkelijker loslaten, maar dan zonder de huidbarrière te beschadigen.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: Zó kun je je het beste insmeren als je make-up op hebt

Shop