4 Verzorgingstips voor een stralend winterhuidje

4 Verzorgingstips voor een stralend winterhuidje

Het is eindelijk winter in Nederland, dus mutsen, wanten en dikke shawls worden van zolder gehaald. Maar ook onze huid vraagt ook een extra laagje bescherming.

Voor veel mensen zorgt de winter voor meer dan alleen die roze gloed op de wangen. De huid wordt droger, die fijne lijntjes lijken ineens veel meer op te vallen en je kunt last krijgen van schilfertjes, irritaties en zelfs eczeem. Met deze verzorgingstips kom je snel van die droge en schilferige huid af:

1. Smeren, smeren, smeren…

Een droge winter huid heeft niet genoeg aan 2 keer per dag smeren. De meeste crèmes werken tenslotte maar een paar uur. Smeer daarom je lichaam en gezicht direct in na het douchen of badderen, hiermee sluit je het vocht als het ware in. Het is heel belangrijk om te blijven smeren in de winter. Doe dit consequent en stop niet zodra het beter gaat, want dan ben je zo weer terug bij af.

2. Een extra winterlaagje

Grote kans dat de crème die fijn was in de zomer, nu ineens niet meer genoeg is voor je gezicht. Je kunt dan twee dingen doen: over je moisturizer een beetje plantaardige olie of een dun laagje vaseline aanbrengen, of je wisselt je huidige crème in voor een vollere versie.

3. Een exfoliant met glycolzuur

Bij het zien van schilfertjes is het verleidelijk om hard te gaan scrubben om ze weg te krijgen. Doe dat niet! Gebruik hiervoor een exfoliant met glycolzuur, dit lost die schilfertjes (wat eigenlijk dode huidcellen zijn) op en helpt je huid het vocht beter vast te houden. Win – win!

4. Plantaardige olie of havermout in bad

Hoe verleidelijk het ook is als je het koud hebt; vermijd lang en warm douchen of baden. Gek genoeg is er bijna niets wat je huid zo sterk uitdroogt als onze dagelijkse wasbeurt. Een paar druppeltjes plantaardige olie of een beker gemalen havermout in bad voorkom je dat je huid uitdroogt.

Shop