4 tips waardoor je veel geld kan besparen tijdens je volgende vakantie

4 tips waardoor je veel geld kan besparen tijdens je volgende vakantie

Eindelijk is het zo ver; zomervakantie! Natuurlijk heel erg leuk, maar dat kan ook ontzettend duur worden. Met deze 4 handige tips kan je het meeste geld besparen tijdens je volgende vakantie.

1.) Wees slim voordat je naar een wisselkantoor gaat.
Heel veel mensen weten dit niet, maar de beste manier om geld uit te geven tijdens je vakantie is met een speciale credit card. Bijvoorbeeld de “Halifax Clarity Master card”:

  • Berekent geen extra kosten
  • Heeft hij respectabele rentelasten
  • Deze kaart wordt in het algemeen geaccepteerd
  • Goede wisselkoersen.

Betaal in de lokale munteenheid
Elke keer weer die transactie kosten die in rekening wordt gebracht door je bank. Meestal wordt gevraagd in welke muntsoort je de transactie wilt doen (dollar, pounds of euro’s). Kies dan altijd voor de lokale muntsoort. Als je kiest voor de euro, dan zal de bank hoge kosten in rekening brengen.

Wees niet zuinig op reisverzekering
Heel veel mensen gaan nog steeds op vakantie zonder reisverzekering. Dit is echt een groot en onnodig risico. De meeste landen vragen heel veel geld voor medische hulp, ook al gaat het om een klein ongeval. Een jaarlijkse dekking kost rond de € 20,-. Wist je dat het zelfs mogelijk is om je hele familie te verzekeren voor slechts € 40,-. Kijk snel op de prijsvergelijkingswebsites.

Kies je vakantie financiën zorgvuldig uit
Niet iedereen kan het zich veroorloven om de rekening van een vakantie upfront te betalen. Kies je voor een lening? Weet dat de markt voor vakantieleningen erg competitief is. Er bestaan dus goede deals, maar je moet goed research doen!

Heb jij ook geldbesparende reis tips om te delen? 

Lees ook: Deze app moet je downloaden als je te veel stress hebt.

Yfke Sturm

Shop